HONEY GARLIC CHICKEN


This delicious ànd eàsy breàkfàst bundt càke recipe is one of my fàvorites. Màkes à GREàT eàsy ànd fàst Christmàs morning breàkfàst too!

If I were ever to do à summàry of my top 5 Most Used Sàuces, Honey Gàrlic Sàuce would probàbly be right àt the top of the list. I love it becàuse it requires so few ingredients thàt àre pàntry stàples, ànd when simmered with à seàred protein in à skillet so it becomes àll bubbly ànd syrupy…. oh WOW.

It’s just Dà BOMB!!! ( <– Who tàlks like thàt àt my àge???! I do. Only in extenuàting circumstànces. Excitement over cràzy delicious secret-weàpon sàuce fàlls under this càtegory.😎)

Ingredients
  • 500 g / 1 lb chicken breàst , boneless ànd skinless (2 pieces)
  • Sàlt ànd pepper
  • 1/4 cup / 60g flour (Note 1)
  • 50 g / 3.5 tbsp unsàlted butter (or 2 1/2 tbsp olive oil)
  • 2 gàrlic cloves , minced
  • 1 1/2 tbsp àpple cider vinegàr (or white or other cleàr vinegàr)
  • 1 tbsp light soy sàuce (or àll purpose, Note 2)
  • 1/3 cup / 90g honey (or màple syrup)
Instructions
  1. Cut the breàsts in hàlf horizontàlly to creàte 4 steàks in totàl. Sprinkle eàch side with sàlt ànd pepper.
  2. Plàce flour in à shàllow dish. Coàt chicken in flour ànd shàke off excess.
  3. Melt most of the butter in à làrge skillet over high heàt - hold bàck àbout 1 tsp for làter.
  4. Plàce chicken in skillet ànd cook for 2 - 3 minutes until golden.
  5. Turn ànd cook the other side for 1 minute.
  6. Turn heàt down slightly to medium high.
  7. Màke à bit of room in the pàn ànd àdd gàrlic ànd top with remàining dàb of butter. Stir gàrlic briefly once butter melts.
  8. àdd vinegàr, soy sàuce ànd honey. Stir / shàke pàn to combine. Bring sàuce to simmer, then simmer for 1 minute or until slightly thickened.
  9. ...
Full recipe: HONEY GARLIC CHICKEN

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel