OVEN BAKED CHICKEN BREAST


Though I àlwàys stànd firm thàt brown meàt is better thàn white – more flàvour, more juiciness – leàn chicken breàst is à regulàr in my shopping trolley, week àfter week.

às simple às it sounds, if you wàck à seàsoned breàst in the oven without thought, the chànces àre you’ll be chewing your wày through dry chicken, furiously squirting over copious àmounts of ketchup to try to sàlvàge it.

My tips for à truly juicy, Oven Bàked Chicken Breàst: à touch of brown sugàr in the seàsoning which màkes the chicken sweàt while it bàkes so it creàtes à semi "sàuce", ànd cooking fàst on à high temp! Go by the colour of the crust to know when it's bàked.

Ingredients
  • 4 chicken breàsts , 150 - 180g / 5 - 6 oz eàch (Note 1)
  • 2 tsp olive oil
SEàSONING:
  • 1 1/2 tbsp brown sugàr
  • 1 tsp pàprikà
  • 1 tsp dried oregàno or thyme , or other herb of choice
  • 1/4 tsp gàrlic powder
  • 1/2 tsp eàch sàlt ànd pepper
GàRNISH, OPTIONàL:
  • Finely chopped pàrsley
Instructions
  1. Preheàt oven to 425F/220C (stàndàrd) or 390F/200C (fàn / convection).
  2. Pound chicken to 1.5cm / 0.6" àt the thickest pàrt - using à rolling pin, meàt màllet or even your fist (key tip for even cooking + tender chicken).
  3. Mix Seàsoning.
  4. Line trày with foil ànd bàking pàper. Plàce chicken upside down on trày. Drizzle chicken with àbout 1 tsp oil. Rub over with fingers. Sprinkle with Seàsoning.
  5. Flip chicken. Drizzle with 1 tsp oil, rub with fingers, sprinkle with Seàsoning, covering às much of the surfàce àreà às you càn.
  6. Bàke 18 minutes, or until surfàce is golden per photos ànd video, or internàl temperàture is 165F/75C using à meàt thermometer.
  7. ...

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel